דף הבית | מי אנחנו | צור קשר                                                                                                                                    


  תקשורת NET


כיצד יראה האינטרנט בעתיד

שורשיו של האינטרנט

שורשיו של האינטרנט כפי שאנו מכירים, נעוצים אי שם בשנות התשעים של המאה הקודמת, אם כי שורשיו הטכנולוגיים קדומים הרבה יותר ומובילים אותנו לשנת 1945 אז מהנדס אמריקאי בשם ואנבר בוש פרסם מאמר בירחון "אטלנטיק" תחת הכותרת "כמו שאנחנו אולי חושבים". במאמר טען בוש כי הבעיה הגדולה ביותר שניצבת בפני עולם המדע היא עודף מידע ואי היכולת לארגן אותו ולהשתמש בו בצורה יעילה. בשנים שאח"כ התמודדו לא מעט מדענים עם הסוגיה הנ"ל עד אשר באפריל 1993 הודיעה CERN שמעתה יכול כל אדם בכל מקום בעולם להשתמש בפרוטוקולי ה-WWW מבלי לשלם תמלוגים או להיות כפופים למגבלות חוקיות כלשהן, והאינטרנט נולד.

ספק אינטרנט

ספקי האינטרנט החלו לצוץ בכל העולם כפטריות לאחר הגשם. כולם רצו לחוות את אושר המידע אשר הציעה רשת האינטרנט והגיעה ישירות לבתים ע"י ספקי האינטרנט השונים. הראשונים להצטרף לאינטרנט היו כמובן תושבי העולם המערבי, אשר אמצו בחום רב את הטכנולוגיה וכמובן שביקושים אילו יצרו תעשיה שלמה כאשר ספקיות האינטרנט מתחרות על כיסו של הצרכן באמצעות מחיר ואיכות. ספק אינטרנט נחשב לאיכותי כאשר מהירות הגלישה אשר הוא מספק ללקוח גבוהה, הגלישה רציפה והמחיר כמובן הוגן. חברות תוכן כדוגמת  AOL ו-Yahoo, מנועי חיפוש כמו Google וחברות מסחר אינטרנטי עצומות כדוגמת eBay ו-Alibaba.

העתיד במזרח

מרי מיקר הינה חוקרת ידועה אשר מסקרת את נושא האינטרנט קרוב ל 20 שנה. מרי מפרסמת כל שנה ברציפות  מאמר מחקרי בשם "State of The Web", במחקרה היא מפרסמת ניתוח של שינויים והתנהגויות שונות לאורך תקופות זמן ארוכות  בדגש על רפורמות עסקיות שהאינטרנט מעורר. הניתוחים האנליטיים המדויקים והסקירות העמוקות לאורך הזמן הציבו את מחקריה של מרי מיקר בחזית המחקר של האבולוציה של האינטרנט. לאורך השנים נהפכו הדו"חות של מיקר לציוני דרך בחקר האינטרנט. 

במחקריה האחרונים מתארת מרי תנועה ומגמה של מעבר של עיקר פעילות האינטרנט ממדינות המערב למזרח. הדבר מוסבר ע"י קצב הצמיחה והמשתמשים החדשים אשר מצטרפים לאינטרנט במדינות המתפתחות במזרח לעומת אחוזי חדירה גבוהים מאוד במדינות המערב. המספרים מדברים בעד עצמם: בחמש השנים האחרונות 264 מיליון סינים ו–88 מיליון הודים החלו לגלוש ברשת האינטרנט ולעומתם רק כ 18 מיליון אמריקאים. נתון מעניין נוסף הינו זמן השימוש אשר מוקדש לאינטרנט, בעוד שבארה"ב הגולש הממוצע מבלה כ 38% מזמנו כשהוא ער, אל מול האינטרנט הרי שלעומתו הגולש הסיני מבלה כ 55% מזמן הערות שלו אל מול המחשב. 

הכח במערב

למרות נתוני הגלישה והסטטיסטיקות של מזרח מול מערב, מיקר מצביע על כך שהשליטה באינטרנט עדיין רובה ככולה נמצאת בידי חברות אשר נמצאות בארצות הברית: כ-80% מתוך האתרים הנצפים בעולם שייכים לחברות בארה"ב וזאת למרות ששיעור האמריקאים אשר גולשים ברשת מהווה כ-19% מכלל הגולשים בעולם. אל אתרי גוגל השונים מגיע תנועה מחוץ לארה"ב פי חמש מתנוע אמריקאית מקומית, ואילו בפייסבוק היחס הזה גבוה אף יותר. נתון נוסף אשר עולה במחקרים הינו נושא ה:Smart phone, רוב רובן של מערכות ההפעלה של המכשירים הסלולריים הנ"ל שייכות לחברות אמריקאיות: Google ‏(android‏), Apple ‏(iOS‏) ו- Microsoft ‏(WP‏). כך, מצד אחד המשתמשים והתנועה מגיעים מחוץ לארה"ב, ומהצד השני החברות האמריקאיות מחזיקות בנכסים הגדולים ביותר בדמות מאגרי מידע עצומים על הגולשים והרגליהם אשר מאפשרים לייצר רווחים בדמות פרסומות, מכירת מידע לחברות מסחריות, מידע בטחוני ועוד. 

נביאי האינטרנט

הערכות השונות מדברות על כך שבעוד כעשר שנים  לערך, יהיו בעולם מעל ל-30 מיליארד מכשירים כאלו ואחרים אשר יהיו מחוברים ישירות לאינטרנט: הרכבים שלנו, פרטי הלבוש אשר נלבש, מכשירי החשמל בביתנו וכו'. המכשירים הנ"ל יידעו לדבר בינם לבין עצמם ולחקות בצורה כזו או אחרת חשיבה אנושית. למשל, כאשר נהיה בדרך לביתנו יידלק הדוד החשמלי וכו'. לא ברור עדיין מה יהיה ציוד הקצה אשר ינהל את כמות המידע וזרימת הנתונים ומי יסנכרן ביניהם, אולם ברור כי לא יהיה זה המחשב הביתי כפי שאנו מכירים היום. 

ד"ר אשר עידן, חוקר באוניברסיטה הפתוחה בתחום הרשתות החברתיות מסביר את הנ"ל בעובדה כי כמויות המידע אשר יספקו לנו המכשירים השונים אשר יחוברו לאינטרנט יחייבו פיתוח של דפדפנים חדשים ומחשבים חדשים אשר יידעו להתמודד עם כמויות המידע. לדעתו השוני של הדברים וקפיצת המדרגה לא תגרם בגלל המהירויות הגבוהות אשר יספקו לנו התשתיות, אלה השינויים המחויבים יגיעו בגלל כמות המידע שתהיה ברשת והיא זאת  אשר תחייב את השינויים המתבקשים.  

פרופ' שיזף רפאלי, ראש מרכז שגיא לחקר האינטרנט באוניברסיטת חיפה, כן קושר את הדברים למהירויות הגלישה בפס רחב  אשר התשתיות וספק האינטרנט יאפשרו לנו. רוחב פס זה ומהירות הגלישה אשר הוא יאפשר, ישפיע למעשה על כל העולמות ותחומי החיים אשר מוכרים לנו בצורתם הנוכחית. 

אינטרנט במהירויות עצומות של פס רחב יאפשר אבחון וטיפול רפואיים בצורה שונה לחלוטין מהמוכר היום: אבחון רפואי והמלצות טיפוליות יוכלו להתקיים גם מבלי שהרופא והחולה ימצאו באותו המקום, מערכת החינוך תוכל להסתמך על למידה מרחוק כולל לימודי תארים, כמות גבוהה מאוד של אנשים יוכלו לעבוד מהבית, התחבורה תתנהל בצורה שונה לחלוטין, הבידור אשר כולנו נצרוך יושפע גם הוא. למעשה כל תחום בחיינו יראה שונה בעקבות השינויים הטכנולוגיים שהאינטרנט מכין לנו.
 
 
מה לבחור?
IPhone 5
Samsung Galaxy 4

מה שלא תבחר, אצלנו תדע
בדיוק כמה אתה משלם
---
Tivonet