השוואת תשתית אינטרנט
מאמרים אחרונים
בשוק התקשורת ישראלי נכון להיום פועלות אך ורק שתי חברות תקשורת אשר מציעות תשתית אינטרנט. נשמע אולי תמוה ומוזר אולם כך הם פני הדברים, בשונה מספקיות אינטרנט שם מספר החברות גדול הרבה יותר והשוק הינו שוק תחרותי הרבה יותר.
כאשר עושים השוואת מחירים אינטרנט חשוב מאוד לזכור כי שירות האינטרנט לבתינו מורכב למעשה משני מוצרים שונים: הראשון הינו ספק האינטרנט והשני הינה תשתית אינטרנט.
שירות האינטרנט אשר מסופק לנו לבית למשרד למקום העבודה וכו' מורכב למעשה משני מרכיבים: תשתית וספק אינטרנט. כאשר התשתית הינה למעשה הכבלים אשר עליהם עובר האינטרנט ואילו הספק הוא זה אשר נותן את המוצר.
בחודש מאי 2015 נפל דבר בשוק התקשורת הישראלי, לאחר שנים רבות של דיונים, הצעות כאילו ואחרות ובעיקר סחבת ארוכה החל לפעול השוק הסיטונאי של תשתיות אינטרנט.
מחיר תשתית אינטרנט היה דבר מקומם עד לפני מספר שבועות, בשוק הישראלי פועלות שתי חברות בלבד אשר מסוגלות לספק תשתית אינטרנט
בכדי ליהנות מאינטרנט אלחוטי יש צורך למעשה לשדרו לחלל האוויר, כלומר יש צורך במכשיר אשר יקלוט את האינטרנט אשר מגיע בכבלים לבית או למשרד וישדר אותו לחלל הפתוח על מנת שיתאפשר אינטרנט אלחוטי , למכשיר הנ"ל קוראים ראווטר או נתב אלחוטי בעברית
שוק סיטונאי תשתית אינטרנט החל לפעול היום ה 17-2-2015, שוק סיטונאי אינטרנט הינו צורך אשר קם בהמשך לעובדה כי בשוק תשתית האינטרנט הישראלי קיימות אך ורק שתי חברות מסחריות חברות בזק והוט. שתי חברות אילו הינן שתי החברות היחידות אשר יש ברשותן רשת כבלים הפרוסה בכל הארץ ומחברת בין כל בתי האב, באמצעות רשת כבלים זו הן מספקות תשתית אינטרנט לכל תושבי מדינת ישראל ולמעשה קיים כאן דואופול של שתי חברות אשר שולטות בשוק.
בזק יכולה לספק את השירותים הנלווים לתשתית האינטרנט שלה רק ע"י חברות בנות של הקבוצה כדוגמת יס ובזק בינ"ל.
כאשר 2 החברות היחידות בשוק המציעות שירותי תשתית אינטרנט הן הוט ובזק אנחנו רוצים להראות לכם מה לכל חברה יש להציע לכם.
האינטרנט מגיע לביתנו על תשתית תקשורת מסוגים שונים. לשם הדוגמא טלפון קווי יכול להוות תשתית אינטרנט, כבלי טלוויזיה יכולים גם כן להוות תשתית אינטרנט וכו'. כאשר חושבים לעומק על הנ"ל אזי ברור מאליו כי בישראל יכולות שתי חברות בלבד לספק תשתיות אינטרנט לציבור: חברת בזק וחברת הוט, כך שמדובר למעשה בדואופול אשר מן הסתם ינסה להשיא רווחים לעצמו תוך גביית מחיר גבוה מהצרכן על תשתיות האינטרנט לביתו.
דרך מי כדאי לגלוש באינטרנט, היא שאלה אשר מעסיקה כמעט כל אחד מאתנו כאשר הוא מגיע לצומת החלטה. צמתי החלטה עשויים להיות שונים ומגוונים: החל ממעבר דירה המחייב העתקת תשתיות והחלפת ספקיות אינטרנט ותקשורת, תקלה כזו או אחרת אשר מובילה להרהורים אודות ספק האינטרנט שלנו, או לעיתים סתם פרסומת בטלוויזיה אשר מובילה אותנו לחשוב האם בחרנו בספק האינטרנט הכי מתאים לנו?
כמו בכל העולם כמעט גם ישראל מחוברת כמובן לרשת האינטרנט וגם בישראל פעילות חברות אינטרנט ומאפשרות חיבור לאינטרנט לכל אזרח במדינה. חברות אילו נחלקות לשתי קבוצות: חברות אינטרנט המספקות תשתית אינטרנט, וחברות אינטרנט המספקות שירותי אינטרנט בישראל.
האינטרנט או בשמו המלא באנגלית: Interconnected Networks, ידוע גם בעברית בכינויי מרשתת הינו רשת עולמית אשר מחברת מאות מיליוני מחשבים הנמצאים בכל העולם. ראשיתה של רשת האינטרנט הינה בסוף שנות ה 60 של המאה הקודמת, האינטרנט בראשיתו היווה מערכת צבאית לאומית אמריקאית אשר הוקמה במטרה לתת מענה בזמן חירום בעת קריסת רשתות רגילות וזאת ע"י העברת קבצי נתונים קטנים על מספר גבוה מאוד של מחשבים כך שבמידה ויפגע מחשב כזה או אחר, עדיין תתאפשר העברת המידע.
השוואת מחירי אינטרנט הינה צעד הכרחי כמעט, בכל בית בו משתמשים באינטרנט. באתר תקשורת נט- תשווה תקנה בקטגוריה: אינטרנט השוואת מחירים תוכלו לעשות השוואת מחירי אינטרנט בצורה נוחה פשוטה וידידותית. השוואת מחירי אינטרנט (ספקי אינטרנט ותשתית אינטרנט) הינה צעד הכרחי כמעט, בכל בית בו משתמשים באינטרנט. באתר תקשורת נט- תשווה תקנה בקטגוריה: אינטרנט השוואת מחירים תוכלו לעשות השוואת מחירי אינטרנט בצורה נוחה פשוטה וידידותית.
קיימים שתי פתרונות יצירתיים להוזלת מחירי תשתית האינטרנט בהן בחר המדינה לפעול: הראשון מכונה "השוק הסיטונאי" – המדינה מאלצת את בזק והוט שהן למעשה חברות תשתית האינטרנט היחידות במדינה למכור במחיר סיטונאי את תשתית האינטרנט שלהם לחברות תקשורת ואינטרנט נוספות במחיר מפוקח וע"י כך חברות אילו יוכלו למעשה להתחרות בבזק ובהוט אל מול הצרכן הסופי וע"י כך יוכלו שחקנים נוספים להיכנס לשוק ומחירי תשתית האינטרנט יוזלו.
|
---
השוואת מחירי חבילות אינטרנט ורכישה |
|